JAZZY RUIZ

Jazzy startet sin dansekarriere i en alder av 5 år ved danseskolen til foreldrene, hvor han fikk en generell utdannelse i jazz, moderne, ballett, breakdance, hip-hop, latinjazz, flamenco og andre latinske danser som salsa, cha-cha-cha, mambo, afro-cubansk og show dance. Inspirert av familiens artistiske arv fortsatte han sin dansetrening og begynte å undervise i en alder av 15 år på familiens danseskole. Han underviste også på ulike kultursentre og andre prestisjefylte arrangementer.

Jazzy flyttet til Norge 1999, og i 2003 ble han uteksaminert med en bachelorgrad i dans og pedagogikk ved Den Norske Balletthøyskole. Han har også videreutdanning i afro-cubansk dans og populær latinamerikansk dans ved "Conjunto Folklorico Nacional de Cuba" og "Ballett Nacional de Alicia Alonso" i Havana, Cuba.

Siden 2001 har Jazzy representert Norge på mange ulike salsakongresser og festivaler i 52 land og over 200 byer verden over. Her har han hatt mulighet til å jobbe med noen av verdens beste eventprodusenter, dansere, artister og orkestre innen salsaverdenen. Jazzy har vunnet flere konkurranser i inn- og utland, og er i dag deleier i Salsa Kompaniet AS - Norges største salsaskole.

I dag forsetter han å jobbe som dansepedagog og danser, med latinamerikansk dans som sin spesialitet.

Jazzy har også deltatt på mange ulike TV-programmer, intervjuer og dokumentarer rundt om i Latin-Amerika og Europa. I Norge har han deltatt i flere TV-produksjoner som danser og koreograf. I 2007 koreograferte han salsa for TV-showet “So You Think You Can Dance?” tre sesonger på rad. Han har også hatt en gjesteopptreden som koreograf i TV2s “Skal Vi Danse” "Norske Talenter", "Adils Hemmeligedansere" , "Stjernekamp" m.m.

Dansebakgrunn: Jazzballett, moderne, klassisk ballett, flamenco, stepdans, cabaret, ulike folkedanser, hip hop, breakdance, sportsdans (standard og latin), disco, Latin hustle, tango, salsa, bachata, mambo og  (cubansk salsa, NY-style & LA-style).

Andre interesser: Musikk, koreografi, film og fotografi, reiser, og ulike kampsporter som capoeira, shoto-kan, og aikido.

Vis mer/mindre tekst

IRIS REDER

Startet som turner da hun var 8 år og gikk derfra videre til Rytmisk Sportsgymnastikk, hvor hun begynte å konkurrere under Molde Turnforening. Som 12åring gikk hun over til andre sportsgrener grunnet manglende treningstilbud. Etter noen år ble savnet for stort og hun tok sin første dansetime som 16åring i stilarten hip hop. Hun forelsket seg dypt i dansen. Året etter begynte hun å ta klasser i klassisk ballett, jazzdans, showjazz, contemporaryjazz, hip hop, latin og UHM Pilates. Samme år fikk hun sin første rolle i elevoppsetningen til Studio 11. Fulgt av flere solist roller i elevforestillingene og andre oppdrag. I 2008 begynte hun å studere ved Molde VGS - toppidrettslinje. I 2011 startet hun sin utdannelse: dans med pedagogikk ved Norges Dansehøyskole, fordypning jazzdans. Her fikk hun videre trening i klassisk ballett (tåspiss nivå2 og pas de deux), moderne (release teknikk, Graham og Horton), jazzdans (afro, musikal, old school, lyrisk og contemporary), yoga, pilates og barre au sol. Samt workshops i akrobatikk, karakterdans, break dance og house. Gjennom utdanningen fikk Iris jobbe med koreografer som David Byer, Jeffrey Carter, Kristine Melby, Andreas Bjørneboe, Scott Ewen (Australian Dance Theatre), Ambra Succi og Cynthia Kay. Under sitt 1.studieår gjorde hun forestilling på Nathional Theatre i Kampala, Uganda. Videre under utdannelsen gjorde hun forestillingen på Norges Dansehøyskole. Avgangsforestillingen fant sted på Edderkoppen Teater. Iris har bestått pedagogisk praksis i jazzdans og ballett. 


På fritiden jobbet hun som body balance (yoga/pilates miks) instruktør for Fresh Fitness, underviste musikaldans for KGB dans&ballett og barneballet på Kirkenærs ballettskole. I 2013 underviste hun girly style/showdans på Oslo Street Dance studio. Hun ble videre med i deres showgruppe som gjør ulike oppdrag for bedrifter og privatpersoner. Danset her for blant annet MacDonalds 30 års jubileum, Grandiosa lanseringsfest på Holmenkollen Hotell og «We love the 80’s» på Telenor Arena. Iris har også jobbet som danser/skuespiller for turistselskapet Trolldans AS og gjort musikkvideo for Winta Efrem («Just for tonight»). 

I 2012 ble Iris introdusert til salsa og bachata. Hun startet med å undervise LA salsa ved OSI dans. Under Nordic Salsa Experience 2013, deltok hun på lørdagens gallashow med jentegruppa «Cejji Fierce». Hun begynte senere å trene med Jazzy Ruiz og hadde sitt internasjonale debut show under Hamburg Salsakongress 2014. 

I sitt yrke som profesjonelldanser er Iris opptatt av musikalitet, sterk grunnleggende teknikk og et kunstnerisk utrykk som reflekterer hennes skarphet, eleganse, utstråling og allsidighet.  

Vis mer/mindre tekst
Lisa  - Cuban Salsa ladies.jpg

Lisa ask 

CUBAN SALSA/CUBAN LADY STYLING

Vis mer/mindre tekst

Judith Cordero Pereiro

Judith Cordero Pereiro er en av Salsakomponaiets mest kjente internasjonale instrukør. Hennes bakgrunn er ballett og rytmisk sportsgymnastikk på konkurransenivå fra hun var 7 år, men fra hun var 16 år har hun danset latinske danser på fulltid. Hun er grunnlegger av Bachata Sensual sammen med sin internasjonale dansepartner Korke. Denne bachatastilen har blitt enorm populær, og Judith underviser og holder show på de aller største salsa/bachata kongresser og festivaler kontinuerlig. Instruktører fra hele verden tar klasser med henne for å lære og dette har gjort at Bachata har blitt en av de mest populære dansene i verden. Judith er kjent for sin elegante og sensuelle stil og er en glimrende pedagog og koreograf. 

Vis mer/mindre tekst

Cyrena & Steinar

Cyrena and Steinar are professional Tango dancers based in Oslo. They studied Tango in Buenos Aires with some of the best tango dancers in the world. Cyrena won the US Tango Championship in 2007 and then finished as a finalist in the Tango World Championship in Buenos Aires. She has performed with renowned Argentine Tango companies like Tango Pasión, and has taught and performed around the world. Steinar is a certified teacher and has a bachelor in Performing Arts Jazz which gives him a unique understanding of musicality and improvisation in Tango. They have taught and performed all over the world and are very popular teachers among their students. They are known for their clear and thorough teaching style based on technique, creativity and musicality. Their classes are designed to be fun and challenging for students of alllevels.

Vis mer/mindre tekst
Elina & Laurentiu.JPG

ELINA & LauRENTIU

Bachata Basics

 

 

Vis mer/mindre tekst

LAURA KOLLING

Laura er spansk-norsk og begynte med klassisk ballett da hun var fem. Hun gikk blant annet på Operaens ballettskole og deltok i oppsetninger til balletskolen og Nasjonalballeten, og konkurranser i inn- og utland. Som sekstenåring flyttet hun til London der hun fullførte en treårig danseutdanning på Central School of Ballet i klassisk ballett og relaterte dansestiler.

Det siste året var hun del av avgangsklassens ballettkompani som turnerte i Storbritannia i fire måneder. Siden har hun utforsket hip hop og house før hun begynte med salsa og andre latinamerikanske danser i Argentina i 2009, og har bl. annet opptrådt i salsagruppen Ladyshow i Oslo. I 2013 ble hun del av Sambaladies, og begynte også å opptre i profesjonelle salsashow med danspartnere. I 2014 vant hun tredjeplass sammen med sin dansepartner i en internasjonal salsakonkurranse i Guatemala, og de kvalifiserte også i verdensmesterskapet i Puerto Rico, World Salsa Open.

Nå for tiden jobber Laura i ulike danseprosjekter innen ulike stilarter. Sammen med Samba Ladies har hun blant annet deltatt på Stjernekamp, God Morgen Norge, VGTV, på åpningen av fotball VM 2014 på TV2 og på Kontraskjæret, i tillegg til en rekke med firmaeventer og festivaler. Laura lærer raskt, er en dyktig danser og ikke minst en fantastisk koreograf!

Vis mer/mindre tekst

ALIOCHY ARAGON

Aliochy Aragon ble født på Cuba, og vokste opp i byen Cienfuegos. Her var dansen en stor del av livet hans. Det hele startet med at Aliochy danset på gata og tok kurs i salsa, afro og cubanskteknikk, på hobbybasis. Derifra startet han et salsakompani, med venner. De danset og konkurrerte ulike steder på Cuba.

Aliochy hadde store ambisjoner for dansen, og ønsket mer. Han ble deretter medlem av et profesjonelt dansekompani, ”Wilfred Figueredo”. Hvor han jobbet som hoveddanser i 3 år. Stilen de danset i kompaniet var ”Cabaret”. Cabaret er sammensatt av salsa. Afro, jazz, moderne, ballett og hip hop. Alt mikset til en forrykende forestilling. I 2010 flyttet Aliochy til Norge. Her har han jobbet som instruktør, koreograf og danser på ulike festivaler, forestillinger og eventer. Han er i tillegg danser i det største afrikansk-karibiske kompaniet i skandinavia; Tabanka Crew. De har gjort flere forestillinger på Den Norske Opera og Ballett, tv-program og forestillinger i utlandet. Tabanka Crew danser reggae, dancehall og flere ulike afrikanske stiler. I dag studerer han bachelor i dans og pedagogikk på Norges Dansehøyskole.

Vis mer/mindre tekst

YULIET ESTRADA LINARES

Yuliet ble født og oppvokst i Havana, hvor dansen har vært en stor del av livet hennes siden barndommen. Hun utviklet seg mer som danser gjennom danseundervisningen på “Conjunto Folclorico de la Universidad de la Havana”. 

Siden hun gjorde ferdig sine studier som danser, har hun opptrådt med shows og undersvist på konkurranser både nationalt og internationalt. I 2007 vandt hun 1.plass på den første “Festival Internacional de Bailes Populares y de Salón” i Havana. 

I 2008 flyttet Yuliet til Norge. Hun har jobbet som danser og koreograf for “Danseglede”, som er en av Oslos største cubansk-salsaskoler. Hun har også gjort suksess med å delta som både danser og instruktør på mange internationale festivaler.

Vis mer/mindre tekst

MOMENTS DANCE COMPANY

Moments Dance Company er grunnlagt og drevet av Ingvild Gran Tørring. Vi holder ukeskurs, samt arrangerer helgekurs, festivaler og andre arrangementer. Skolen ble opprettet med den hensikt å bygge opp et trygt og inkluderende zoukmiljø i Oslo. Brasiliansk zouk var lite kjent i Oslo da Ingvild begynte å invitere internasjonale artister til Norge for å holde helgekurs, men gjennom mye entusiasme og hardt arbeid, har vi lykkes med å få et aktivt og voksende zoukmiljø i Oslo. Helt siden Ingvild startet opp med faste ukeskurs, har det vært et tett samarbeid mellom SalsaKompaniet og Moments Dance Company.

Navnet er en oppfordring til å ta vare på alle de vakre øyeblikkene livet består av, og selv skape gode øyeblikk. Dans får oss til å kjenne oss levende og kan gi mange fine øyeblikk! Kom og prøv ut zouk, og vi håper at dere får mange "happy moments" sammen med oss!

OM INGVILD - hovedinstruktør 
Ingvild er lærer på dagtid og danseentusiast på kveldstid og i helger. Hun er grunnlegger av og hovedinstruktør ved Moments Dance Company. Hun danser flere ulike pardanser, men hennes store lidenskap er brasiliansk zouk, som hun fikk kjennskap til i 2011. Hun forelsket seg umiddelbart i denne vakre dansen. Kort tid etter, startet hun å undervise og spre sin lidenskap for zouk i Oslo, og i to år var hun dansepartneren til Adilio Porto (zoukens far) i Oslo. Hun har også holdt helgekurs med internasjonalt anerkjente Junior Carvalho, Mafie Zouker og Jakub Jakoubek. Ingvild er primus motor for miljøet i Oslo og har arrangert mange festivaler til glede for alle zoukelskere. Det har blitt mange reiser til utlandet for å lære av verdens fremste zoukinstruktører. Hun er selv blitt en populær instruktør, og hennes humør og utstråling har en smittende effekt på hennes elever.

OM NIVÅ OG INNHOLD I KURSENE:
En av våre grunnfilosofier er at dere gjennom å delta på våre zoukkurs, skal bli så kreative, trygge og selvstendige dansere som mulig. Vårt mål er at dere skal få verktøyene av oss som setter dere i stand til å selv skape dansen, lage deres egne unike kombinasjoner, leke og utforske i samspill med musikken og dansepartneren. Grunnlaget for at dette skal kunne skje, er at dere bygger opp en sterk grunnteknikk og en grunnforståelse av dansen. Derfor vil hovedfokus på våre kurs uansett nivå, være på teknikk, både for å kunne bruke kroppen riktig og føre og følge godt. Det betyr ikke at dere ikke kommer til å lære kombinasjoner, men i den grad dere lærer kombinasjoner, vil dere også lære å bryte dem opp.

Vis mer/mindre tekst

Martin Olszewski

Hans dansekarriere begynte da han var 8 år gammel. For øyeblikket er han danser for «The Polish Professional Dance Society». Innen ballroom er han rangert som internasjonal champion klasse S. Han er kjent med ulike stiler, som han kombinerer med sin profesjonelle ballroomteknikk. Han har vært finalist i mange internasjonale konkurranser. Vinner av «The Polish Professional Dance Couples». Han er også vinner av den polske «Grand Prix». Tidligere deltager i den polske utgaven av «Dancing With The Stars», hvor han var partneren til verdensmester i boksing Agnieszka Rylik og skuespiller Renata Dancewicz. Martin og hans partner Barbara Zielińska kvalifiserte seg til semifinalen av tv-showet «Got To Dance». Siden 2012 har han vært eier av «Latin Groove Professional Team». Han og Barbara opptrer sammen på internasjonale salsakongresser. Det har vært noen år siden han begynte å opptre med den norsk-polske gruppen «Mambo Aces», grunnlagt av en av verdens mest erfarne salsadansere – Jazzy Ruiz. «Mambo Aces» blander sin stil med elementer av latin jazz og bevegelser fra afro-cubanske teknikker. Martin Olszewski er for tiden solist i musikalen «Zorro» i «Warsaw Komedia Theatre», som hadde premiere november 2013 under direktør Tomasz Dudkiewicz. Han jobber også som assisterende koreograf og danser i TV Polsat sin nye produksjon «Your Face Sounds Familiar».

Produksjonene han har deltatt i:

Buffo Theatre: musical “Metro” dir. J. Józefowicz Komedia Theatre: Fred Casely in musical “Chicago” dir. K. Jasiński “Zorro” dir . T. Dudkiewicz Musical Theatre Roma “Miss Saigon” “Grease” “Cats” “Dance Of The Vampires” (dir. R. Polański) Rampa Theatre: „The Green Stone” (dir. Lidia Grzędzińska, choreography Piotr Jagielski), "Riders of The Storm" (dir. A. Jakóbik) Polish National Opera: „La Traviata” , "Turandot" (dir. Mariusz Treliński choreography Tomasz Wygoda): Capitol theatre: „Lady Fosse ” dance show featuring the dancers of Dancing With The Stars (dir. John Weisberger, joint choreography). TV produksjoner : - “ Dancing With The Stars “ - „Mike” in the film „Love and Dance” (dir. Bruce Paramore). - a bit part in the series TVN :"Uglly Betty" Artistic setting of entertainment shows onTV Polsat: - "Top Trendy" - music festival - "Power of Music Festival" - “ Soapstar Superstar" - " You Face Sounds Familiar"

Vis mer/mindre tekst

BARBARA 

Barbara begynte sin dansekarriere da hun var fem år med formell danseutdanning i ballroom dans, standard og latin. Etter å ha jobbet som profesjonell ballroom danser i 14 år fortsatte hun sin danseutdanning med opplæring i jazzdans, moderne, salsa og street-dansestilarter som hip - hop og house. Hun er sertifisert Moderne og Contemporary danselærer med diplom studier i komposisjon og koreografi. Hun jobber som danser ved Nasjonaloperaen i Warszawa under ledelse av Mariusz Treliski - direktør og choregrapher. Hun er også medlem av en rekke dancecrews på ulike tv-programmer og de viktigste kommersielle tv-produksjoner i Polen . Semi finalist i den polske versjonen av "Got to Dance" og finalist av tv- showet "So You Think You can Dance". Hun er også eier av en av de største salsaskolene i Polen - LatinGroove . I tillegg er hun en av lederne i Latin Groove Dance Team som opptrer på salsakongresser i Europa. Siden 2009 har hun holdt show og undervist med Jazzy Ruiz på mange internasjonale salsakongresser og festivaler verden rundt. Barbara er også medlem av "Mambo Aces Crew".  - Salsakompaniets prof Dasegruppe- Hun er erfarendansepedagog og koreograf i jazz, modernedans, Tv produksjoner, salsa ON1, Mambo, Cha-cha-cha, Sportsdans,  Lady Styling m.m.

Kjennetegnene hennes er en elegant og kraftfull stil, med en god balanse mellom teknikk, allsidighet, utstråling, musikalitet og improvisasjon.

I Norge underviser hun pardans i Salsa-Mambo ON2, LA-style, Cha-cha-cha, lady styling salsa & bachata, LatinJazz Fusion m.m. Leder og koreograferer "Salsakompaniets Studen Team" & "Ladies Team"